Spaghetti con Polpette al sugo
Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

Een variatie op dit recept werd gemaakt door Giovanni Caminita, mijn favoriete kok bij 24Kitchen. Ik heb er een eigen
Ingrediƫnten voor 3 personen:
300 gram rundergehakt
1 ei
15 gram tarwezemelen
15 ml slagroom
versgemalen peper
zonnebloemolie (250 ml)
zout naar smaak
½ pot verse basilicum AH
250 gram spaghetti
500 gram verse Italiaanse tomatensaus

Bereiding:
Doe in een mengkom het ei, de room, de zemelen, versgemalen peper en het gehakt. Kneed door. Maak gehaktballetjes ter grootte van een golfbal en druk ze een klein beetje plat.

Verwarm in een hapjespan of braadpan de saus. Voeg de buillonpoeder en 100 ml water toe. Roer door en laat het vuur heel laag staan.

Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie. De olie moet niet gaan walmen, dan is hij te heet. Doe de gehaktballetjes in de olie en bak aan iedere kant een paar minuten tot ze lichtbruin zijn, maar niet krokant. Schep met een schuimspaan de balletjes uit het vet en laat het overtollige vet erafdruipen. Doe ze in de warme tomatensaus en laat nog 10 minuutjes meepruttelen in de saus. Ze worden dan van binnen helemaal gaar en blijven lekker sappig. Pluk de blaadjes basilicum van het plantje en spoel ze af. Na het drogen mik je ze in de saus en schep je het nog even om. De blaadjes moeten niet te lang meekoken, dan gaat de smaak verloren!
Kook ondertussen de spaghetti al dente.

Serveer apart, voor de liefhebbers met geraspte kaas!

Tip: Gebruik volkorenpasta of serveer de saus op courgette-spaghetti...

Reacties

Een reactie posten