Fruitige witlofsalade

Deze zomerse salade bevat naast witlof ook heerlijk veel fruit. Deze keer heb ik gekozen voor mandarijn, ananas en appel, maar je kunt hier eindeloos mee variƫren. Ook banaan en druiven combineren bijvoorbeeld prima met witlof. Door de zoete smaak van het fruit is deze witlofsalade dan ook absoluut niet bitter, maar heerlijk fris. Lekker bij de BBQ...



Ingrediƫnten:

1 klein blikje ananasstukjes op eigen sap
2 mandarijnen
1 grote appel
4 stronken witlof
200 gram kipfilet
1 el roomboter
kipkruiden
50 gram mayonaise
150 gram Griekse yoghurt
½ tl Herbamare
½ tl kerriepoeder
snufje peper en zout

Bereiding:

Verwijder de buitenste bladeren van de witlof als deze niet mooi zijn. Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Snijd de halve stronkjes vervolgens nogmaals in de lengt doormidden, en daarna in kleine stukjes. Was ze in een vergiet en laat goed uitlekken en drogen.

Snijd de kipfilet in ongeveer 4 stukken en bestrooi met de kipkruiden. Braad de stukken in een koekenpan tot ze gaar zijn maar nog wel sappig. Laat afkoelen. Dep ze goed schoon en verwijder het vet aan de buitenkant. Snijd vervolgens in kleine stukjes.

Roer een saus van de yoghurt, mayonaise, het sap van het blikje anananas, de kerriepoeder en herbamare. Maak verder op smaak met wat meer kerrie en peper en zout.


Snijd de appel in blokjes. Pel de mandarijnen en maak de partjes goed schoon. (Verwijder eventuele pitjes!)
Doe de vervolgens in een grote saladeschaal de witlof, stukjes kip, uitgelekte ananasstukjes, mandarijnen en appelblokjes. Schep hier voorzichtig - zodat het fruit niet kapot gaat- de saus doorheen.

Eet smakelijk!

Tip: Serveer deze salade eens in een glas als voorafje. Doe de saus dan niet door de salade maar schep een lepel saus over de salade als deze in het glas zit.
Je moet de salade dan kort van te voren maken, zodat het fruit niet bruin wordt!

Reacties

  1. Hi Martine.
    Lekker recepie weer.
    ik doe ook fruit in de lofsalade.
    Smaakt zoveel lekkerder.
    Fijn weekend...
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten