Hoera, we zijn dóór...... Worteltjessoep met kerrie

Vinden jullie dit ook niet dé week voor worteltjessoep?  
We wensen het Nederlands Elftal heel veel succes zaterdag!

Chantal maakte dit heerlijke recept:

Deze soep is zacht, zoet, toch hartig en iets kruidig van smaak. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.

Ingrediënten voor 4 personen:
3 el olie
2 middelgrote uien
400 gram wortels
1 tl kerriepoeder
1 tl honing of suiker
1-1½ groentebouillonblokjes of
800 ml heet water
snufje peper
10 gram peterselie (20 takjes)

Bereiding:
Pel de uien en snijd ze in stukjes van 1 centimeter.
Schil de wortels met behulp van een dunschiller en snijd ze ook in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie en bak de uien op matig vuur gedurende 3 minuten terwijl je regelmatig roert.
Bak de wortels en het kerriepoeder mee gedurende 2 minuten en roer af en toe.
Voeg de honing toe en bak alles nogmaals 1 minuut.
Schenkt het water erbij en doe de bouillonblokje(s) in de pan, laat alles 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Pureer de soep ongeveer 1 minuut met een staafmixer tot hij helemaal glad is.
Verdeel de soep over vier borden en bestrooi elk bord met peterselie.

Eet smakelijk!

Reacties