Champignonsoep met gebakken panir

Champignons zijn tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar, maar het najaar is toch hét seizoen hiervoor. Deze soep wordt nog smakelijker door er panir bij te serveren.
Panir is een kaassoort uit de Indiase vegetarische keuken die al sinds de oudheid wordt gebruikt. Het is lekker, makkelijk, zoutarm, veelzijdig en voedzaam.

Ingrediënten voor 6 personen:
600 gram champignons in plakjes
50 + 10 gram roomboter
1 kleine gesnipperde ui
125 gram crème fraîche
750 ml kokend water
2 bouillonblokjes
1 pakje panir (te koop bij de natuurvoedingswinkel)
2 el olijfolie

Bereiding:
Smelt 50 gram roomboter in een grote kookpan (met dikke bodem). Bak de ui glazig en doe de champignons erbij. (Bewaar een paar champignons om later als garnering te bakken.) Roerbak de champignons ongeveer 5 minuten op matig hoog vuur.
Doe de bouillonblokjes en het kokende water bij de groenten in de pan. Zorg ervoor dat de blokjes goed oplossen. Laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de crème fraîche toe aan de soep en pureer het daarna met de staafmixer.

Haal de panir uit de verpakking en leg de plak tussen keukenpapier. Druk nu goed aan om zoveel mogelijk vocht uit de kaas te verwijderen.  Snijd de panir in de breedte in repen van 1½  centimeter.
Verhit de olijfolie en bak de panir in ongeveer 10 minuten rondom bruin en knapperig. De buitenkant moet een korstje krijgen, zodat het lekker krokant wordt.

Bak in een koekenpan - in de overgebleven boter - de achtergehouden plakjes champignon op hoog vuur. Schep de gebruinde plakjes champignon in de soep.
Serveer de krokante repen panir bij de soep.

Eet smakelijk!

Reacties

  1. Hoi Martine, de soep was heerlijk!! Vanavond nog een kom... Groetjes Carolina

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten