Goud van oud: Bananenpannenkoek

Had je een kleine warme maaltijd en wil je nog een voedzaam en gezond dessert? Probeer dan eens deze heerlijke pannenkoek met banaan.
De boekweitvlokken zorgen voor extra vulling, maar kunnen ook worden weggelaten. Of vervang de boekweitvlokken eens door kokosvlokken, héérlijk! 
Wanneer je niet koolhydraatarm eet, is deze pannenkoek ook zeer geschikt als ontbijt.




Ingrediënten voor 1 pannenkoek:

1 banaan
2 eieren
2 el boekweitvlokken
snuf kaneel
2 tl olijf- of kokosolie
Honing of Stevia Holy Hon





Bereiding:

Pureer met een staafmixer de banaan tot puree. Voeg 2 eieren toe en mix het met een snuf kaneel tot een beslag.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de pannenkoek op matig vuur in ongeveer 5 minuten per kant gaar en goudbruin. Serveer met honing of Steviala Holy Hon.




Mode 2022Mode 2022

Reacties

  1. Zonder boekweitvlokken en banaan eten wij het met matzes. Maar dan meestal wel met pesach. Lekker voor de afwisseling. Ik zal dat de volgende keer eens met een banaan erbij doen voor de smaak.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat blijft er dan nog over Mario? Gebakken ei? :-D

      Verwijderen
    2. En matzes... en kaneel... en olijfolie. en heel soms een snufje kameel. ;-)

      Love As Always
      Di Mario

      Verwijderen

Een reactie posten