Auberginepizza

Dit leistenen bordje werd beschikbaar gesteld 
door Kitchen and More.
De afgelopen tijd heb ik de aubergine (her)ontdekt. Hoewel er aan aubergine zelf niet heel veel smaak zit, kun je deze groente daardoor juist heel goed een bepaalde smaak meegeven. Hierdoor kun je hem in heel veel gerechten gebruiken.
In mooie plakken gesneden is de aubergine een gezonde pizzabodem. Ik koos dit keer voor een snelle variant, waarbij ik rode pesto gebruikte in plaats van tomatensaus.



Ingrediƫnten voor 8 mini pizza's:
1 aubergine
5 plakken salami (of andere vleeswaren naar keuze)
50 gram rode pesto
25 gram pittige belegen boerenkaas
Italiaanse kruiden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Snijd de aubergine in acht plakken en besmeer deze plakken met de pesto. Maak kleine stukken van de salamiplakken en verdeel deze over de acht plakken aubergine. Verdeel nu de kaas over de plakken en bestrooi ze met Italiaanse kruiden.
Bak de pizza's 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.




Reacties

Een reactie posten