09 juli 2016

Slasaus

Slasaus is in vele varianten voor weinig geld te koop. Maar wat zit er eigenlijk in de 'gewone' slasaus uit de supermarkt?
In de slasaus van bijvoorbeeld Albert Heijn vind je deze ingrediënten: Wa­ter, raap­olie, azijn, sui­ker, 2% schar­rel­eigeel, zout, ge­mo­di­fi­ceerd ma­ïs­zet­meel, tar­wezet­meel, mos­terd (wa­ter, mos­terdzaad, azijn, kur­ku­ma), ver­dik­kings­mid­del (gu­ar­pit­meel), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), con­ser­veer­mid­del (E202), an­ti­oxi­dant (E385), kleur­stof (ca­ro­teen).

Het gros van deze ingrediënten wil ik helemaal niet over mijn gezonde sla! Bah!
Dus zit er maar één ding op, zelf slasaus maken!

Ingrediënten:
20 gram milde mosterd
100 gram zelfgemaakte mayonaise
100 gram Griekse yoghurt
3 el augurken-nat van zure augurken
peper en zout
stevia naar smaak



Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een hoge smalle kom tot een goed vloeibare saus. Afhankelijk van de dikte van de mayonaise kun je nog wat extra water toevoegen.
Doe de slasaus in een weckfles of een kannetje en bewaar het in de koelkast. In een afgesloten fles is de slasaus enkele dagen te gebruiken. Schud de saus iedere keer voor gebruik.

Tip: Voeg fijngesneden verse kruiden toe aan de slasaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen