19 mei 2017

Geroosterde kikkererwten uit de airfryer

Geroosterde kikkererwten zijn heerlijk als krokantje in de sla!Kikkererwten zijn peulvruchten en bevatten zoals de meeste peulvruchten veel vezels én eiwitten. Een prima koolhydratenbron dus en heel geschikt voor het zogenaamde 'koolhydratenuur' bij Grip op Koolhydraten.
Je kunt deze heerlijke geroosterde borrelnoot-kikkererwten als tussendoortje eten maar zelf vind ik ze het allerlekkerste over een salade. Gezonde croutons die de salade door de gebruikte kruidenmix ook nog extra smaak geven.

Ik koos voor de kruidenmix Garlic & Pepper van de serie Herbs & Spices.



Ingrediënten:

175 gram kikkererwten
1 el olijfolie
1 el Herbs & Spices smaak Garlic & Pepper


Gezonde 'borrelnootjes' van geroosterde kikkererwten

Bereiding:


Schep 170 gram kikkererwten uit een potje en spoel ze goed af in een zeef. Laat ze uitlekken en schudt ze daarna op een stuk keukenpapier, zodat het meeste aanhangende  vocht wordt opgenomen door het papier.
Mix in een mengkommetje de olijfolie met de kruiden. Schep nu de kikkererwten erdoor en schep alles goed door elkaar.
Rooster de erwten op de bodem van de airfryermand 15 tot 20 minuten op 150°C. Schep ze nu op (schoon) keukenpapier en laat ze afkoelen. Bak ze daarna nóg 5 minuten. De kikkerwten zullen nu knapperig blijven!

Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL. 

Momenteel flink afgeprijsd!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen