Foodblogswap - Tortilla met knolselderij

Foodblogswap - Tortilla met knolselderijDeze maand mocht ik voor de Foodblogswap een gerecht maken van Johanneke van www.bijnanetzolekkeralsthuis.nl. Keuze genoeg! Na een speurtocht door de recepten koos ik voor de tortilla.
In haar recept gebruikt Johanneke zowel knolselderij als aardappel, maar ik heb de aardappel weggelaten zodat de tortilla aanzienlijk minder koolhydraten bevat. Het resultaat was verrassend lekker en werd met smaak opgegeten. Dit gerecht komt hier in de toekomst zeker vaker op tafel!

Ingrediƫnten voor 2 personen:

200 gram (geschilde) knolselderij
6 el amandelmelk
3 grote eieren
1 knoflookteen fijngehakt
75 gram uiringen
2 el olijfolie
peper en zout
¼ gerookt paprikapoeder (pimenton)

Bereiding:

Foodblogswap - Tortilla met knolselderij
Snijd de schoongemaakte knolselderij in stukken. Snijd deze nu in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Zet de plakken knolselderij op met koud water en wat zout. Breng het aan de kook en kook ze ongeveer 5 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken en wat afkoelen.
Mix in een kom de eieren, amandelmelk, knoflook, peper, zout en paprikapoeder door elkaar.Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de uiringen ongeveer 5 minuten, de uien moeten niet bruin worden. Schep de uien daarna voorzichtig uit de pan op een bordje.
Doe de laatste olie in de pan en maak deze warm. Giet nu een derde van het eimengsel in de pan en leg hier voorzichtig de uien en stukjes knolselderij op. Schenk nu de rest van het eimengsel erover.
Laat de tortilla in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en bruin worden. Doe eventueel (een poosje) een deksel op de pan zodat de tortilla ook van boven goed gaar wordt.

Reacties