22 juni 2017

Zomerse salade met asperges, ei en beenham

Zomerse salade met asperges, ham en eierenHet aspergeseizoen is vrijwel afgelopen, maar in de winkels zijn ze gelukkig nog verkrijgbaar.
Na Sint Jan (24 juni) mogen er officieel geen asperges meer worden gestoken... Ook na 24 juni worden er in de winkels nog asperges aangeboden, maar deze komen dan vaak uit het buitenland en zijn niet van Nederlandse bodem.

Asperges zijn zowel warm en koud lekker en dat maakt ze ook erg geschikt om te verwerken in een salade. De combinatie van asperges, ham en ei is een echte klassieker!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

200 gram gekookte witte asperges (goed uitgelekt)
150 gram beenham in blokjes
4 gekookte eieren
peper en zout
1 handvol gesneden verse peterselie
1 tl citroensap
50 gram Griekse yoghurt
25 gram mayonaise

Bereiding:

Meng de yoghurt met de mayonaise en het citroensap door elkaar. Voeg peper en zout toe.
Snijd de asperges en eieren in stukjes en schep ze met de hamblokjes door de dressing. Doe als laatste de verse peterselie erdoor en leg wat takjes bovenop de salade.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten