04 december 2017

Kooktermen - Sumak

Aan alle goede dingen komt een eind, en zo ook aan de maandelijkse kookterm op mijn blog!
Sinds enkele jaren deelde ik op de eerste maandag van de maand een kookterm. In het menu vind je ze in het tabblad KOOKTERMEN allemaal op een rijtje.
In de toekomst zal de lijst vast nog verder uitgebreid worden, maar dus niet meer op een vast tijdstip. Blijf mijn blog gewoon volgen, dan kom je ze vanzelf tegen!

De laatste maandelijkse kookterm is 'Sumak'.
Het valt me op dat veel mensen deze heerlijke smaakmaker helemaal niet kennen. Sumak is een specerij uit het Midden-Oosten. De purperbruine, behaarde bessen van de sumakplant worden tot een poeder gemalen en specerij gebruikt in onder meer de Iraanse, Turkse en Koerdische keuken.Wist je dat Sumak dé favoriete smaakmaker is van Ottolenghi? In zijn kookboeken komt sumak veelvuldig voor bij de ingrediënten.
Sumak is dieprood en heeft een citrusachtige, friszure maar tegelijkertijd kruidige smaak. Daardoor combineert sumak prima met kip, vis, lamsvlees, ui, yoghurt…

Binnenkort plaats ik hier een eenvoudig recept waarin ik sumak combineer met kip!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten