Puree van knolselderij en aardappels

Vandaag een origineel bijgerecht: puree van knolselderij en aardappels. Door het gebruik van de knolselderie bevat deze puree ook bijna 50% groenten en dat maakt hem een stukje gezonder dan de traditionele aardappelpuree. Ook handig als de kinderen niet graag groenten eten, maar wel dol zijn op puree!
Het zeven van de puree is het meeste werk, maar wel aan te bevelen.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
450 gram geschilde aardappels
400 gram schoongemaakte knolselderij
2 tl vers citroensap
1 bouillonblokje
3 el kookroom
150 ml warme melk
snufje witte peper
snufje nootmuskaat
50 gram geraspte kaas


Bereiding:
Snijd de aardappels en knolselderie in blokjes van 2x2 cm en zet ze samen met het citroensap onder water in een kookpan. Los het bouillonblokje op in 100 ml kokend water. Breng de pan aan de kook en voeg de buillon toe als het water kookt. Laat 20-25 minuutjes zachtjes koken zodat de groenten mooi zacht zijn geworden. Giet af en laat even uitdampen.

Voeg de melk en kookroom toe en stamp tot een grove puree. Doe de peper en nootmuskaat erbij en roer goed door. Om een fijnere, gladdere puree te krijgen is het lekker om hem door een zeef  te drukken. Dit is een arbeidsintensief karweitje, maar het resultaat is dat je echt een mooie gladde puree hebt. Heb je een keukenmachine? Dan kan die het werk voor je doen!
In principe kun je de puree nu serveren... maaaaaar..... lekkerder is het om hem in een ovenschaal te scheppen en er nog wat kaas overheen te strooien. Zet de puree vervolgens nog 10 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten. Zet de laatste minuut de grill ook aan, zodat je een mooi korstje krijgt.
Het maken van de puree kun je ook prima een dag van te voren doen. Bestrooi met kaas op de dag dat je hem serveert en warm hem op in de oven!

Reacties

  1. Heb er al meer recepten van zien voorbijkomen. Toch maar eens een keer gaan maken. Bedankt!

    Groet,Marga

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten