Karnemelkpuddinkje

Onderstaand recept stond begin dit jaar in de 'Boodschappen', het magazine van diverse supermarkten. Er werden in dat recept frambozen gebruikt, maar ik koos voor divers vers fruit. Het oogt wellicht wat minder 'chic', maar het is wel lekker!
Erg handig dat je het ruim van te voren kunt maken...

Ingrediƫnten:
4 blaadjes witte gelatine
250 ml verse slagroom
75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
250 ml karnemelk
fruit naar keuze
poedersuiker

Bereiding:
Week in een kom met ruim koud water de gelatineblaadjes 5 minuten.
Breng in een steelpan de slagroom met de suiker en de vanillesuiker tegen de kook. Laat de suiker op laag vuur oplossen.
Neem de pan van het vuur. Laat de goed uitgeknepen gelatine al roerend in de warme room oplossen. Laat de room 15 min. afkoelen.
Meng de karnemelk door de room en schenk in de vormpjes of glazen. Laat de puddinkjes in de koelkast in 3-4 uur opstijven.
Houd de puddingvormpjes enkele tellen in een schaal heet water en stort de puddinkjes op dessertborden. Of serveer de puddinkje in de glazen. Verdeel het fruit over de puddinkjes en bestrooi desgewenst met een beetje poedersuiker.

Reacties