Gevulde Mexicaanse omelet met avocadodip

Gelukkig wordt het steeds duidelijker: eieren zijn gezond! Gelukkig maar, want ik ben er dol op in allerlei variaties...
Deze omelet bijvoorbeeld
is ruim voldoende als lunch voor 2 personen. Hij is gezond en vegetarisch, dus wat wil een mens nog meer!

Ingrediƫnten voor 2 personen:
4 eieren
1 el water
1 avocado
100 gram Griekse yoghurt
2 tl citroensap
1 klein blikje Mexicaanse groenten
1 teen knoflook
1 sjalot
1 puntpaprika
1 tl Mexicaanse kruiden
peper
chilipeper naar smaak
1 el olijfolie
1 el roomboter

Bereiding:
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe hier het citroensap, de chilipeper en de Griekse yoghurt bij. Mix tot een egale massa.
Schep het mengsel in de lege avocado-schillen.

Tik de eieren kapot in een kom en maal er wat peper boven. Klop kort luchtig en voeg 1 el water toe. Klop nog snel even door.

Snipper de sjalot en de knoflook. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd in de breedte in dunne repen. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Doe nu de gesneden paprika en Mexicaanse kruiden erbij en bak op niet te hoog vuur in 5 minuten gaar.
Laat de Mexicaanse groenten goed uitlekken en doe bij het paprikamengsel. Schep nog kort even om. De Mexicaanse groenten zijn al gaar en hoeven alleen maar warm te worden.

Verwarm ondertussen een andere koekenpan en doe hier de roomboter in. Verdeel de gesmolten boter over de pan en giet het eimengsel erin. Houd de pan na 10 seconden n een beetje scheef, zodat het nog vloeibare ei naar de zijkant stroomt en kan stollen. Herhaal dit nog een (paar) keer in de eerste minuut. De omelet moet van binnen zacht blijven en niet helemaal door en door gaar worden!

Schep nu de gebakken groenten op de omelet en vouw hem dubbel. Serveer met de avocadodip.

Reacties