Gevulde bolcourgette

Bij de Lidl zag ik deze schattige bolcourgettes staan en ik kon ze niet voorbij lopen.
Door de vorm nodigen ze uit om te vullen, en dat heb ik dan ook gedaan.
Dit keer koos ik voor korianderzaad en komijn als smaakmakers, weer eens wat anders dan Italiaanse of Provençaalse kruiden. Vind je dat echter te spannend, dan kun je natuurlijk gewoon voor andere kruiden kiezen :-)

Ingrediënten:
2 bolcourgettes
200 gram gehakt
snuf komijnpoeder
snuf gemalen korianderzaad
gemalen peper
half ei
10 gram pijnboompitten
2 el gemalen lijnzaad
100 gram mozzarella

Bereiding:
Snijd het topje van de courgettes en hol ze met een lepel voorzichtig uit. Houd 100 gram van het vruchtvlees (stevige deel met minste zaden) achter en snipper dit.
Doe het gehakt in een kom, samen met het ei, het lijnzaad, de pijnboompitten en de kruiden. Voeg de gesnipperde courgette toe en meng alles goed door elkaar.
Vul de courgettes met het gehaktmengsel. Druk het stevig aan.
Snijd de mozzarella in kleine stukjes en schep op het gehaktmengsel. Doe het topje van de courgette er weer bovenop en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.

Bak de courgettes in een voorverwarmde oven ongeveer 60 minuten op 170 °C.

Wat vind jij lekkere groente om te vullen?

Reacties