Romige omelet met paprika en kaas

Een heerlijke vegetarische lunch voor 1 persoon. De blokjes paprika heb ik in de diepvries, waardoor er nauwelijks voorbereiding nodig is. Dit gerecht is daarom ook prima geschikt als een stevig, voedzaam ontbijt!

Ingrediënten:
2 middelgrote eieren
125 gram rode paprika in stukjes
50 gram mascarpone
peper
1 el olijfolie
kaas naar keuze

Bereiding:
Klop de mascarpone los met de twee eieren en zorg dat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Gebruik eventueel een (staaf)mixer. Maal royaal peper door het beslag. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprikastukjes een paar minuten totdat ze bijna gaar zijn. Bepaal voor jezelf hoe fijn of grof je de paprika wilt snijden. Ik hou van grove stukken maar dat is persoonlijk.
Giet het beslag over de paprika en laat de omelet op middelhoog vuur garen. Leg de laatste 2 minuten de kaas op de omelet en leg dan een deksel op de pan zodat de kaas smelt.

Reacties

  1. Dat ziet er heel erg lekker uit Martine.
    Een mooie lunch met weinig koolhydraten.
    Zelf ben ik een paar jaar geleden ruim 30 kg afgevallen met GOK dieet.
    Heerlijk hè, echt eten en toch afvallen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Joh, wat een geweldig resultaat! GOK is ook echt mijn redding geweest en ik eet nu veel lekkerder én ook meer dan vroeger. Maar wel de goede dingen en zeer beperkt koolhydraten. Maar voor zo'n lunch als deze kom ik graag aan tafel!!

      Verwijderen
  2. -Suze-
    Heb je misschien tips voor lekkere natriumarme kazen? Ik heb laatst die van Natria geproefd maar die vond ik niet erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de Albert Heijn kocht ik soms zoutloze kaas, maar ik weet niet van welk merk deze is. Tegenwoordig koop ik meestal kaas met minder zout. Zaanlander van Albert Heijn bevat bijvoorbeeld minder zout, en ook Millner en Maaslander bevatten minder zout.
      Bij mijn kaasspecialist hebben ze ook kruidenkaas zonder zout, ik zal eens vragen van welk merk deze is. Ik vind hem namelijk érg lekker!

      Verwijderen
  3. Dit recept ook gemaakt, ook weer heerlijk!! Groetjes Carolina

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten