Roerei

Wellicht vraag je je af waarom ik een recept plaats voor roerei... Dat is toch heel makkelijk? Eieren in de koekenpan, roeren en klaar... Ja en nee...
Wat in de volksmond roerei wordt genoemd is in de praktijk niets anders dan een brokkelige omelet. Officieel hoort roerei zacht en nog bijna vloeibaar te zijn... Ziet jouw roerei er ook uit als een omelet in stukjes? Probeer dan deze methode eens en je zult verbaasd zijn. Gebakken spek combineert goed met roerei, maar ook gegrookte zalm en roerei gaan prima samen...

Heerlijk bij het paasontbijt of de paasbrunch!

Ingrediënten:
6 eieren
30 gram roomboter
1 el crème fraîche
1 el versie bieslook
zout

Bereiding:
Breek in een pan met een dikke bodem de eieren en voeg de koude boter toe. Zet nu pas het vuur aan (middelhoog) en roer met een spatel de eieren los. Blijf roeren terwijl de inhoud van de pan langzaam verwarmt. Op matig vuur duurt het ongeveer 5 minuten voordat je de eerste stolsels gaat zien.
Nu moet je 'spelen met vuur'. Het ei mag niet te snel stollen dus haal af en toe de pan van het vuur als het te snel gaat. Blijf ondertussen roeren. Langzaam maar zeker wordt de ei-massa dikker, maar er ontstaan geen grote stukken... Na ongeveer 9-10 minuten heb je met 6 eieren de juiste dikte bereikt.
Haal de pan op tijd van het fornuis, de eieren garen nog na en stollen dus nog wat verder. Schep nu de crème fraîche en bieslook erdoor en breng het op smaak met zout. Serveer warm.

Reacties

  1. Oh zo lekker. Gisteren voor ontbijt heerlijk! Ik doe er ook verse koriander bij aan het eind. Smullen maar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten