Koolhydraatarme sneeuwsterren met kokos

Koolhydraatarme 'sneeuwsterren' met kokos en chocoladeDeze heerlijke stervormige chocolade-kokoskoeken passen helemaal in deze tijd van het jaar. Natuurlijk zijn ze in een andere vorm even lekker 😉

Een zoete, verantwoorde snoeperij voor de feestdagen.
Dit recept bevat géén amandelmeel en wordt gezoet met stevia, waardoor het ook een heel betaalbare lekkernij is geworden. Wel zo fijn in deze dure maand!

Ingrediënten voor 6 sneeuwsterren:

2 eieren
50 gram zachte roomboter
30 gram kokosmeel
25 kokosrasp (20 in, 5 erover)
10 gram cacaopoeder
½ tl vloeibare stevia
1 tl bakpoeder
1 tl citroensap

Koolhydraatarme 'sneeuwsterren' met kokos en chocolade

Bereiding:

Breek de eieren boven een kom en mix ze samen met de roomboter gedurende één minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens  de cacao, 20 gram kokosrasp, kokosmeel, citroensap, bakpoeder en stevia toe en mix alles nog even goed door.
Schep het beslag in 6 stervormige bakvormpjes en strooi de overgebleven kokosrasp erover. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.

Reacties

  1. Dank Martine voor dit recept, ik vind het een heerlijk tussendoortje en nog groen ook. Ben nog maar net aan de GOK, want heb de afgelopen jaren al van alles gedaan om af te vallen, maar niet gelukt. Was dus op zoek en kwam via jouw zus Wendy op jouw website. Jouw verhaal is zo inspirerend dat ik ook aan de GOK ben gegaan (boeken via bieb kunnen lenen). Heb jouw bloemkoolbrood, de muesli en nu de kokossterren gemaakt.
    Bedankt voor alle dingen die je deelt, het maakt op mij in ieder geval veel indruk. En ga een boel van jouw heerlijk ogende recepten maken. De broccolitaart die je onlangs hebt gepost zal bij de hele familie in de smaak vallen!
    Groet,
    Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Jacueline voor je leuke bericht!
      Heb je gezien dat er net een nieuw GOK-boek uit is? Een aanrader, met veel informatie en recepten. Binnenkort schrijf ik er een recensie over.
      Ik hoop dat je net zoveel baat hebt bij het gokken als ik! Veel succes en eetplezier gewenst.

      Verwijderen
    2. Ben benieuwd naar je recensie. Dank voor je bemoediging!

      Verwijderen

Een reactie posten